Adverteren

Belang goede zorgverzekering


Actueel 29 Dec 2020
Belang goede zorgverzekering

Het is belangrijk dat je in Nederland een goede zorgverzekering hebt, dan worden veel kosten namelijk gedekt zoals een bezoekje aan de huisarts en het ziekenhuis. De reden dat deze verzekering in ons land in het leven is geroepen, is omdat iedereen recht heeft op goede zorg in ons land. Het moet niet zo zijn dat alleen wanneer je veel geld hebt je naar een arts kunt, iedereen is hierin gelijk en moet naar de arts kunnen bij klachten. Sommige mensen hebben ook recht op een zorgkostenvergoeding, dit wil zeggen dat je een deel van de premiekosten van de verzekering terug krijgt per maand. Dit kan zijn omdat je een laag inkomen hebt bijvoorbeeld. 

Eigen risico

Je hebt naast je zorgverzekering wel een eigen risico en hoe hoog dat deze is hangt af van welke verzekeringen je hebt afgesloten. De basis verzekering heeft iedereen, maar je kunt ook diverse aanvullende verzekeringen nemen, zoals tandartskosten. Je betaalt dan vaak een klein bedrag per maand meer, maar dan worden de kosten wel gedekt (althans het grootste deel). Het kan ook zijn dat je nauwelijks ziek bent en daardoor een hoger eigen risico kiest, dit kun je het beste per jaar bekijken. Het ene jaar heb je misschien nauwelijks zorgkosten en het jaar daarop erg veel.  

Zorgverzekeringen vergelijken

Ieder jaar heb jij de kans om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Is dat verstandig? Als je nergens last van hebt dan zou het in je voordeel kunnen werken, er kan dan veel bespaard worden. Maar het kan ook een nadeel zijn als je namelijk al veel onderzoeken e.d. hebt gehad. Meestal is het zo dat mensen die chronisch ziek zijn niet meer wisselen en bij de huidige zorgaanbieder blijven. Vaak is dat veel voordeliger, omdat er altijd gekeken wordt naar je ziektegeschiedenis. Daarnaast is het zo dat wanneer je tevreden bent over je huidige zorgaanbieder, dat je daar dan ook kunt blijven, je weet dan namelijk wat je hebt.

Corona en onze gezondheid
Actueel 02 Sep 2020

Corona en onze gezondheid

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen