Adverteren

Corona en onze gezondheid


Actueel 02 Sep 2020
Corona en onze gezondheid

Door de komst van Corona is iedereen extra alert op zijn of haar gezondheid. Dit is ook logisch, het is een virus waar helaas al veel mensen erg ziek van zijn geworden en soms zelfs door zijn overleden. Momenteel worden veel mensen gevaccineerd, maar het gaat nog wel even duren voordat iedereen beschermd is. Tot die tijd zullen we toch zelf nog de nodige maatregelen moeten nemen. Het dragen van een mondkapje is daarom ook nog verplicht in winkels en je mag maar een persoon per dag ontvangen thuis. Dit lijkt allemaal heel erg, maar het is beter dat we ons er nu aan houden zodat we straks weer meer mogen.

Bezoekje aan de arts niet zo snel

Als we nu ziek zijn, hoofdpijn hebben of moe zijn, dan gaan we niet zo snel naar de arts. Dit blijkt ook uit onderzoek, de meeste mensen blijven dan een dagje thuis (als ze naar het werk zouden moeten), en pakken extra rust. Als je klachten corona gerelateerd zijn dan kun je beter een test laten doen en tot die tijd ook geen mensen ontvangen. Het is belangrijk dat je je aan de regels houdt en dan kun je hopelijk corona buiten je woning houden.

Wat kun je doen om het virus op afstand te houden?

Je kunt zelf veel dingen doen om maar te hopen dat het virus op afstand blijft. Draag in ieder geval een mondkapje als je in contact komt met andere mensen of een winkel gaat bezoeken. Houd 1,5 meter afstand van iedereen en ga niet onnodig naar kantoor als je thuis kunt werken. Blijf zoveel als mogelijk thuis en vermijd contact met anderen als het kan. Schud geen handen, knuffel niet met mensen maar beperk fysiek contact. Als je klachten hebt dan moet je je laten testen en tot die tijd jezelf afzijdig houden van anderen tot je de uitslag hebt. Hygiëne is nu extra belangrijk, was extra vaak je handen en desinfecteer je spullen vaak, ook deurklinken enz.

Meer naar buiten
Recreaties 07 Jan 2021

Meer naar buiten

Belang goede zorgverzekering
Actueel 29 Dec 2020

Belang goede zorgverzekering

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen