Adverteren

Gevarieerd eten, waarom is dat belangrijk?


Gezondheid 07 Feb 2021
Gevarieerd eten, waarom is dat belangrijk?

Afwisseling is altijd belangrijk, ook als het over voeding gaat. Je gaat iedere dag koken en na een tijdje ben je het misschien even beu, je hebt geen inspiratie meer. Daag jezelf dan uit en ga op zoek naar nieuwe recepten. Je zou eens een week lang kunnen koken zonder vlees, of juist iets klaar kunnen maken met verschillende soorten nieuwe groenten. Er is altijd wel een challenge online te vinden waar je aan deel kunt nemen en die je kan inspireren om weer wat lekkers klaar te maken. Dit is een manier om altijd gevarieerd te kunnen eten en daar kun jij dan ook gebruik van maken. 

Vitaminen en mineralen

Je lichaam heeft dagelijks voldoende vitaminen en mineralen nodig. Dit heb je nodig om gezond te blijven en om virussen en bacteriën de baas te blijven. Je weerstand zal dan beter zijn, maar helaas hebben we daar niet altijd invloed op. Sommige mensen zijn nou eenmaal gevoeliger en ook al eten zij dagelijks gezond en gevarieerd, ze worden toch sneller ziek dan anderen. Maar je kunt er in ieder geval zorgen dat je dagelijks je nodige portie vitaminen en mineralen binnenkrijgt door af te wisselen met voeding.

Zelf koken of kant en klaar maaltijden?

Gevarieerd eten wil niet zeggen dat je alleen maar kant en klaar maaltijden moet kopen of altijd moet koken. Je kunt het afwisselen. Gezond eten is vaak wel beter en dat doe je door zelf te koken met verse producten. Maar soms heb je weinig tijd en dan is de kant en klaar maaltijd de enige optie. Daar kun je ook wat aan doen, want als je een keer wat meer tijd hebt kook je gewoon twee porties extra. Deze vries je dan in en wanneer je dan een keer geen tijd hebt om te koken dan kun je dit opwarmen. Je hebt dan toch een verse maaltijd, alleen hoef je hem alleen maar op te warmen!  

Meer naar buiten
Recreaties 07 Jan 2021

Meer naar buiten

Belang goede zorgverzekering
Actueel 29 Dec 2020

Belang goede zorgverzekering

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen