Adverteren

Gezonde lucht in de woning


Wonen 12 Nov 2020
Gezonde lucht in de woning

Frisse lucht is in iedere woning belangrijk. Ventileren, dat is iets wat we niet allemaal met regelmaat doen, maar dit is heel belangrijk. Virussen en bacteriën krijgen dan namelijk minder kans en nare luchtjes verdwijnen zo ook sneller uit je woning. Als je bijvoorbeeld de hele avond hebt gekookt of hebt gebakken, dan blijft die lucht in de woning hangen. Je ruikt het zelf vaak niet, maar anderen die dan bij je binnenkomen zullen het snel ruiken. Zet daarom de ramen even tegen elkaar open, op die manier gaat de kooklucht naar buiten en komt er weer frisse, gezonde lucht de woning binnen.

Dagelijks ventileren…

Iedere dag even de raam op de slaapkamer open, even luchten. Je kent het misschien wel als je de slaapkamer bij iemand binnenloopt, er hangt een bepaalde geur. Dit is bij jou ook zo, alleen ruik je dat zelf vaak niet. Een goede reden dus om dagelijks de boel even te ventileren. De slaaplucht gaat naar buiten en je krijgt weer frisse lucht binnen. Je kunt op de slaapkamer ook altijd de raam een stukje open doen, bijv. een hor erin en dan heb je continu de doorstroming van frisse lucht. Sommige mensen vinden het juist fijn om altijd met de raam een stukje open te slaan, dit is ook gezonder/frisser.

Luchtverfrisser of niet in de woning?

Soms denken mensen dat nare luchtjes zomaar verdwenen zijn door er een geurtje aan te brengen. Dit kun je wel eens doen, maar het is beter om daar geen gewoonte van te maken. Je ademt het namelijk ook in en dat is niet goed. Mensen met astma of andere klachten aan de luchtwegen/die er gevoelig voor zijn, kunnen daardoor juist klachten krijgen zoals hoesten. Het beste is gewoon de raam even open, frisse lucht binnen en dan is het weer een goede lucht binnen die leefbaar is voor jong en oud!

Meer naar buiten
Recreaties 07 Jan 2021

Meer naar buiten

Belang goede zorgverzekering
Actueel 29 Dec 2020

Belang goede zorgverzekering

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen