Adverteren

Artsenwiki.nl

In Nederland heb je veel soorten artsen. Het is heel belangrijk dat je een arts bezoekt als je lichamelijke klachten hebt. Maar niet iedereen maakt daar direct gebruik van. Sommige mensen zijn wat onzeker en hebben geen idee wat ze bij de arts kunnen verwachten. Daarom moet het bezoekje aan de arts wat laagdrempeliger worden gemaakt. De meeste huisartsenpraktijken hebben een eigen site, daar kun je al zien welke artsen er werken, hoe een gesprek in zijn werk gaat en hoe je het kunt voorbereiden. Daarbij is het van belang dat je zelf kunt aangeven waar je last van hebt, hoelang al en wat je er al aan hebt gedaan. Als je je arts een paar keer hebt gezien, dan krijg je vanzelf vertrouwen in je arts maar als je iemand niet kent is dat vaak lastig. Artsen hebben in Nederland wel een beroepsgeheim, ze mogen informatie niet doorspelen aan derden en alles wat je met hen bespreekt blijft tussen jullie. Je kunt een arts dus ook in vertrouwen nemen als je een vermoeden hebt dat er ergens iets niet goed gaat binnen een gezin of advies vragen wat je dan kunt doen.

Gevarieerd eten, waarom is dat belangrijk?
Gezondheid 07 Feb 2021

Gevarieerd eten, waarom is dat belangrijk?

Afwisseling is altijd belangrijk, ook als het over voeding gaat. Je gaat iedere dag koken en na een tijdje ben je het misschien even beu, je hebt geen...

Meer naar buiten
Recreaties 07 Jan 2021

Meer naar buiten

Veel mensen zitten teveel binnen dus wat kun je doen om meer naar buiten te gaan? Daar kunnen we heel veel voor bedenken. Er zijn altijd wel redenen t...

Belang goede zorgverzekering
Actueel 29 Dec 2020

Belang goede zorgverzekering

Het is belangrijk dat je in Nederland een goede zorgverzekering hebt, dan worden veel kosten namelijk gedekt zoals een bezoekje aan de huisarts en het...

Gezonde lucht in de woning
Wonen 12 Nov 2020

Gezonde lucht in de woning

Frisse lucht is in iedere woning belangrijk. Ventileren, dat is iets wat we niet allemaal met regelmaat doen, maar dit is heel belangrijk. Virussen en...

Corona en onze gezondheid
Actueel 02 Sep 2020

Corona en onze gezondheid

Door de komst van Corona is iedereen extra alert op zijn of haar gezondheid. Dit is ook logisch, het is een virus waar helaas al veel mensen erg ziek ...

Wanneer een arts bezoeken?

Je bezoekt een arts als je bepaalde klachten hebt, dit kan zijn als je al dagen hoofdpijn hebt, of jeuk blijft houden. Maar ook als je bent gevallen of een ongeluk hebt gehad dan bezoek je al snel de arts. Niet voor alle klachten is het vanzelfsprekend dat je direct naar de arts rent. Soms zijn er dingen die je even af kunt wachten, bijvoorbeeld als je erg moe bent. Misschien heb je wel een drukke week gehad of een paar dagen slecht geslapen, dan kun je beter een paar dagen je gemak houden en dan kijken of het beter gaat. Blijf je nog langer moe en gaat het echt niet over, dan kun je samen met de arts eens in gesprek gaan en kijken wat er aan de hand kan zijn.

Zorgverzekeringen kiezen

In Nederland hebben we het voordeel dat we een zorgverzekering af moeten sluiten. De kosten van de zorg worden dan grotendeels vergoed. Je hebt echter wel een eigen risico en dit kan ieder jaar hoger worden. Dit hangt er vanaf wat het kabinet daarover beslist. Maar dat wil zeggen dat een deel van de kosten door jezelf betaald moet worden. Een bezoekje aan de huisarts kost je niets, maar medicatie kan bijv. wel eerst van je eigen risico afgaan. Dat geldt ook voor tandartskosten of een bezoekje aan het ziekenhuis. Je krijgt van je maatschappij vanzelf een overzicht welke kosten direct vergoed worden en wat je zelf moet betalen. Iedere keer als je een overzicht krijgt (kan per post of online inzage, net wat jij fijner vindt), en dan zie je ook hoe hoog je eigen risico momenteel nog is.

Wat je zelf kunt doen om gezond en fit te blijven

Ondanks dat we een zorgverzekering hebben en veel kosten vergoed worden, is het ook van belang dat je er zelf alles aan doet om goed fit te blijven. Hoe kun je dat doen?

  • Genoeg bewegen, iedere dag een extra wandeling bijvoorbeeld en gewoon even een frisse neus halen tussen het werken door bijvoorbeeld.
  • Gevarieerd eten, dit heeft ieder lichaam nodig om alle vitaminen en mineralen binnen te krijgen.
  • Goede hygiëne en lichaamsverzorging, zeker nu met corona, op tijd je handen wassen, mondkapje gebruiken en alles goed schoonhouden.
  • Bij klachten raadpleeg een arts, blijf er niet te lang mee rondlopen maar laat bij twijfel even kijken wat er gaande is en wat je er aan kunt doen.
  • Sporten als dit mogelijk is en op tijd rust pakken, je lichaam is niet gemaakt om de hele dag door te rennen, je hebt ook op tijd je rust nodig. Voldoende slaap speelt daarbij een belangrijke rol!
  • Genoeg ontspannen, een film kijken, wandelen, leuke dingen doen met je gezin en met vrienden.

Betekenis van de zorg voor jou…

Als je er over nadenkt, wat betekent de zorg dan voor jou? Weet je waarvoor je bij welke arts terecht kunt? Hoe het werkt met vergoedingen, verzekeringen en afspraken maken? Dit is het moment om je er in te verdiepen en dat kan via onze site. Door middel van blogs houden we je op de hoogte van het laatste nieuws uit de zorg en geven we je ook tips over het afsluiten van een zorgverzekering bijvoorbeeld. Lees alles op je gemak door en dan ben je goed voorbereid om te bekijken wat je volgend jaar met je verzekering gaat doen. Het afsluiten is namelijk erg persoonlijk en moet voldoen aan jouw wensen en passen bij jouw situatie.

Categorieën

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen

Meer op internet: